درب خانه‌های تاریخی نباید به روی بازدیدکنندگان بسته باشد

درب خانه‌های تاریخی نباید به روی بازدیدکنندگان بسته باشد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی به بسته بودن درب برخی خانه های تاریخی تبریز از جمله خانه پروین و موزه مطبوعات به روی گردشگران، واکنش نشان داد.

احمد حمزه زاده با حضور در موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و استودیوی آژانس خبری سونیوز، با بیان اینکه صنعت گردشگری نه تنها آذربایجان شرقی بلکه در تمامی کشورها به صورت فصلی است، اظهار کرد: فصلی بودن گردشگری یکی از آسیب های اصلی صنعت گردشگری است که تنها در فصل های خاص می توان گردشگر پذیرفت.

اقامت گردشگران در 95 درصد هتل‌های آذربایجان شرقی

وی با بیان اینکه امسال آذربایجان شرقی از استان گذری به استان هدف گردشگری و مقصد گردشگران تبدیل شد، گفت: تابستان امسال شاهد افزایش ورود و حضور گردشگران خارجی و داخلی به استان بوده ایم به طوریکه میانگین درصد اشغال هتل های استان 95 درصد بوده که به اذعان مسئولان اقامتی و جامعه هتلداران استان جزو سال های بی نظیر بود.

افزایش 250 درصدی بازدیدکنندگان از موزه‌ها

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی بازدید از موزه ها و بلیت فروشی را بالای 850 هزار نفر عنوان کرد و گفت: این میزان در مقایسه با سال گذشته، حدود 250 درصد افزایش داشته است و نزدیک به سه میلیون نفر در هتل های استان اقامت داشته اند، آذربایجان شرقی به مقاصد اصلی سفر تبدیل می شود و امیدواریم خوشبین هستیم که با برگزاری رویدادها و جشنواره های مختلف تبریز را به مکان رویدادها تبدیل کرده و شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی باشیم.

وی با بیان اینکه نزدیک به 75 هزار نفر بازدیدکننده و اقامت کننده خارجی از 63 کشور در استان حضور داشته اند، گفت: اماکنی از جمله کلیسای سنت استپانوس، موزه قاجار، آذربایجان و روستای کندوان به عنوان پربازدید ترین امکان آذربایجان شرقی بوده اند.

وی ادامه داد: پیک مسافرتی آذربایجان شرقی در فصل های بهار و تابستان است و تعداد گردشگران ورودی به استان در فصل زمستان با توجه به شرایط آب و هوایی کاهش می یابد، طبق برنامه ریزی های انجام شده، مقرر شده توجه به ورزش‌های زمستانی از جمله ایجاد پیست‌های اسکی در ایام غیر پیک نیز انجام شود، در همین راستا دو سرمایه گذار در بحث ایجاد پیست های اسکی اعلام آمادگی کرده اند، با ایجاد پیست های اسکی قطعا آذربایجان شرقی می تواند در فصل زمستان نیز میزبان گردشگران خارجی باشد.

تبریز؛ شهر خانه‌های تاریخی
حمزه زداه با بیان اینکه آذربایجان شرقی جزو استان هایی است که دارای بیشترین تعداد آثار ثبتی به ویژه در حوزه ی بناهای تاریخی بوده و تبریز در کنار کاشا ن و اصفهان به عنوان "شهر خانه های تاریخی" مطرح است، گفت: بخش اعظم این خانه های تاریخی دارای مالک خصوصی هستند و قابل سکونت است، برخی نیز توسط بخش خصوصی به کاربری های مرتبط تبدیل شده است، براساس سیاست گذاری میراث، برخی مشوق ها از جمله تغییر کاربری رایگان و تسهیلات کم بهره و تبدیل به کاربری های مرتبط از جمله تبدیل به هتل بوتیک، کافی شاپ و مراکز فروش صنایع و سوغات در نظر گرفته شده است، به طوریکه در شهر تبریز نیز یکی از خانه های تاریخی به هتل سرخه ای تبدیل شده و برخی نیز در حال تبدیل هستند.

وجود 210 خانه تاریخی در تبریز

وی با اشاره به استقرار 210 خانه تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجان شرقی، تشریح کرد: برخی خانه های تاریخی نیز متعلق به اداره کل میراث فرهنگی استان است که از طریق صندوق حفظ و احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی در کل کشور به مدت زمان مشخصی واگذار می شود تا به کاربری های گردشگری تبدیل شود.

وی ادامه داد: برخی بناهای تاریخی نیز مانند موزه مشروطه، خانه حیدرزاده و موزه قاجار و غیره دارای کاربری موزه است که برنامه زمانی مشخصی برای بازدید دارند و براساس آن زمان بندی، فعالیت می کنند.

چرایی بسته بودن درب برخی خانه‌های تاریخی تبریز

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در واکنش به بسته بودن درب برخی خانه های تاریخی تبریز از جمله خانه پروین و موزه مطبوعات به روی گردشگران، تشریح کرد: برخی بناهای تاریخی نیز در اختیار بنیادهایی از جمله بنیاد ایران شناسی و بنیاد فرهنگ و هنر و ادب آذربایجان قرار گرفته است که در وقت اداری فعالیت می کنند، متاسفانه نمی توانیم زمان بازدید از این بناها را با ساعت بازدید موزه ها در تمام ایام هفته تطبیق دهیم، البته با تشکیل کارگروهی، درصدد شناسایی این خانه ها هستیم تا بتوان ساعات بازدید آن‌ها را همزمان با سایر موزه ها هماهنگ کرده و گلایه ی گردشگران عزیز را برطرف کنیم.
وی در خصوص شرایط واگذاری خانه های تاریخی به بخش خصوصی و اینکه این خانه ها با چه حساب کتابی واگذار می شوند، تشریح کرد: معتقدم بناهای تاریخی تا زمانی که مورد استفاده قرار نمی گیرند و خالی از سکنه هستند با عامل تخریب مواجه می شوند چون که در صورت خالی بودن از سکنه، نگهداری آن نیز با مشکل مواجه می شود اما زمانی که بناهای تاریخی توسط کاربری‌های مرتبط با گردشگری و موزه ای مورد استفاده قرار می گیرد، بازدید گردشگران و نگهداری کاربری ها باعث مراقبت بهتر از آن بنای تاریخی می شود.

نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی، رکورد شکست

حمزه زاده با اشاره به برگزاری نمایشگاه ملی صنایع دستی و بین المللی گردشگری توسط اداره کل میراث فرهنگی استان و کانون تشکل های گردشگری از اواخر مهرماه در شهر تبریز با حضور 31 استان ، گفت: 600 نفر هنرمند صنایع دستی استان در این نمایشگاه حضور داشتند و هشت کشور خارجی نیز دارای غرفه در این نمایشگاه بودند، با توجه به اخبار انتشار شده این نمایشگاه جزو پربازدید ترین نمایشگاه های استان شد و رکورد بازدید نمایشگاه گردشگری و صنایع کشور را نیز شکست.

وی ادامه داد: طی چهار روز ، نزدیک به 380 هزار نفر از نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی در تبریز بازدید کردند، در تلاش هستیم این نمایشگاه را در تقویم رویدادهای سازمان جهانی گردشگری به ثبت برسانیم تا هر سال به صورت بین المللی در شهر تبریز برگزار شود.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در تهران، گفت: آذربایجان شرقی نیز جزو استان هایی بود که دارای بیشترین فضا در این نمایشگاه بود، نزدیک به 300 متر فضای اختصاصی در اختیار آذربایجان شرقی قرار گرفته بود و 20 نوع رشته ی صنایع دستی با حضور 40 نفر هنرمند صنایع دستی در محل نمایشگاه های تهران برگزار شد، سعی کردیم شاخص ترین رشته های صنایع دستی را با حضور هنرمندان دارای نشان ملی و بین المللی انتخاب کنیم.

در هر سمتی باشم به مردم خدمت می کنم
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در خصوص وجود شائبه ای مبنی بر حضورش به عنوان معاون وزیر میراث فرهنگی، توضیح داد: بنده افتخار این را دارم که به عنوان یک شهروند تبریزی هستم و در آذربایجان شرقی متولد شده ام، مایه ی خرسندی است که بتوانم در شهر تبریز به فعالیت خود ادامه دهم، بلاخره بنده کارمند دولت و سرباز نظام هستم در هر سنگری که صلاح دیده شود سعی خواهم کرد به بهترین وجه ممکن در خدمت مردم عزیز باشم.

63 روستای آذربایجان شرقی؛ مقصد گردشگران

وی با بیان اینکه گردشگری روستایی با گردشگری شهری تفاوت عمده دارد، گفت: در گردشگری روستایی، تمرکز بر روی طبیعت گردی، آشنایی با جاذبه های روستایی، آداب و روسم روستایی و معماری روستایی است، آذربایجان شرقی از ظرفیت بسیار بالای گردشگری روستایی برخوردار است به طوریکه 63روستای هدف گردشگری مصوب در استان وجود دارد و تمامی این روستاها در گستره ی آذربایجان شرقی پخش هستند. در حوزه راه های دسترسی مراکز روستایی مشکلاتی وجود دارد برهمین اساس تسهیل رفت و آمد و تردد گردشگران به روستاهایی که در دل طبیعت قرار دارد، باید تحقق یابد.

وی با اشاره به همکاری تنگاتنگ با اداره کل راهداری و حمل و نقل آذربایجان شرقی برای شناسایی برخی روستاها جهت تسهیل رفت و آمد گردشگران، گفت: با همکاری مطلوب اداره راهداری جهت تسهیل تردد گردشگران، بازدید از گردشگران از 63 روستا جزو برنامه ها قرار گرفته است.

حمزه زاده با بیان اینکه روستای تاریخی کندوان سال گذشته به عنوان اولین روستای جهانی گردشگری کشور در سازمان جهانی گردشگری به ثبت رسید، اظهار کرد: در حال حاضر این روستا جزوپر بازدیدترین روستاهای گردشگری کشور محسوب می شود.

آخرین وضعیت سیستم گرمایشی بازار تبریز
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با بیان اینکه بازار تبریز به عنوان بزرگترین بازار مسقف آجری بهم پیوسته ثبت جهانی شده است، گفت: بحث سیستم گرمایشی بازار تبریز با دستور وزیر وقت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به مشاوران ارجاع داده ایم و در حال بررسی است اینکه شیوه های گرمایشی بازار به چه صورت خواهد بود همگی توسط مشاوران در حال بررسی است و مراحل مدیریت بحران و گرمایش بازار تبریز در مرحله نهایی قرار گرفته است و بعد از تصویب می توانیم نظر نهایی را در این مورد اعلام کنیم.قطعا تمامی مراحل مرتبط با ضوابط یونسکو خواهد شد.

وی با قدردانی از موسسه فصل فرهنگی هنری فصل هنر و آژانس تحلیلی سونیوز در خصوص برگزاری اولین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، اظهار کرد: تنوع قومیتی یکی از مولفه های اصلی گردشگری کشور محسوب می شود و همواره یکی از دلایل اصلی سفر گردشگران به مکان های مختلف، آشنایی با اقاوام ایرانی است، با توجه به برگزاری موفق و اهمیت جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی لازم است برگزاری این جشنواره در سال های آتی نیز تداوم داشته باشد.

ضرورت برگزاری جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی در تبریز

حمزه زاده به اشاره به اهمیت تداوم برگزاری جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، ادامه داد: برگزاری جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی باعث افزایش وفاق ملی و اتحاد ملی و موضوعات مختلف سیاسی و امنیتی کشور بوده است و قطعا این جشنواره با توجه به تجربه ی موفق که در تهران داشت، می تواند در تبریز نیز دومین دوره را دنبال کند.
وی تاکید کرد: تامین منابع مالی جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی بسیار موضوع مهمی است، باید برای تامین منابع مالی این جشنواره فکر اساسی شود تا با تامین منابع مالی شاهد برگزاری آن در دوره های آتی در تبریز باشیم.


هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...