مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی، ضمن اشاره به احیای بناهای ثبت ملی تبریز با محوریت خانههای تاریخی، از تبیین سیاست گذاریهای ویژه برای احیای خانههای تاریخی با مشوقهای سرمایهگذاری و تسهیل فرآیند اخد مجوزها و موافقتهای اصولی خبر داد.
احمد حمزهزاده با اشاره به جایگاه ویژه آذربایجان شرقی در تعداد آثار ثبتی بهویژه در حوزه بناهای تاریخی، بیان کرد: بخش اعظم این خانههای تاریخی دارای مالکیت خصوصی بوده و قابل سکونت هستند. برخی از این بناها توسط بخش خصوصی به کاربریهای مرتبط مانند هتل بوتیک، کافیشاپ، و مراکز فروش صنایع دستی و سوغات تبدیل شدهاند که در نظر داریم، با اهتمام ویژهای نسبت به احیای خانههای تاریخی تبریز وارد عمل شویم.
وی در ادامه به سیاستگذاریهای مشترک ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و شهرداری تبریز برای حمایت از مالکان خانههای تاریخی اشاره کرد و گفت: مشوقهایی از جمله تغییر کاربری رایگان و تسهیلات کمبهره برای تبدیل بناهای تاریخی به کاربریهای مرتبط گردشگری در نظر گرفته شده است. این اقدامات در راستای بهرهبرداری بهتر از این میراث ارزشمند انجام میشود.
وی به 210 خانه تاریخی ثبت ملی در استان اشاره کرد و افزود: برخی از این خانهها تحت مالکیت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قرار دارند که از طریق صندوق حفظ، احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی در بازه زمانی مشخص به کاربریهای گردشگری واگذار میشوند.
حمزهزاده ضمن تأکید بر جایگاه تبریز بهعنوان یکی از شهرهای مهم دارای خانههای تاریخی افزود: حفظ و احیای این بناها میتواند نقش مهمی در جذب گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد و تبریز را به یکی از مقاصد اصلی گردشگری تاریخی کشور تبدیل کند.